Lezing: Vogels wijzen ons de weg – Kiekendieven in een veranderende wereld, 13 december

De tweede lezing van de cyclus Biodiversiteit van Natuurplein de Baronie wordt gegeven op
woensdag 13 december 2023 om 20:00 uur in De Wegwijzer, Steendorpstraat 2, Breda.

De Groninger akkers zagen in de jaren ’90 de grauwe kiekendief terugkeren als Nederlandse broedvogel, en in 2017 broedde bij Westerwijtwerd voor het eerst een paartje steppekiekendief.
Voor Elvira Werkman en Ben Koks het startsein om gegevens over deze mysterieuze roofvogel te verzamelen en er een boek over te schrijven.

Tijdens hun duo-lezing zullen Elvira en Ben ingaan op de bredere context: hoe vogels ons de weg wijzen tot het vergaren van kennis om tot een betere balans tussen natuur en voedselproductie te komen.

Over de sprekers

Ben Koks is een internationaal gerespecteerd kiekendiefonderzoeker, akkervogelbeschermer, oprichter van de voormalige Werkgroep Grauwe Kiekendief en van  Harrier Conservation International. Van zijn hand verschenen het essay ‘Vogels wijzen ons de weg’ ( 2021) en ‘Dwaalgast in het graan’ (2022).
Schrijver en freelance journalist Elvira Werkman schrijft voor alle leeftijden over natuur, cultuurhistorie, kunst en mensenlevens. Ze publiceerde titels als ‘Vogels en de liefde’, ‘De man op de dijk’, het kinderboek ‘Walvissen in de wind’ en ‘Dwaalgast in het graan’.

Diverse boeken zijn op deze avond gesigneerd verkrijgbaar.

Toegang is gratis.

Onderwerp:        Vogels wijzen de weg – kiekendieven in een veranderende wereld
Datum:               Woensdag 13 december 2023 om 20:00 uur
Spreker:              Ben Koks en Elvira Werkman
Plaats:                De Wegwijzer, Steendorpstraat 2, Breda

Onze website gebruikt cookies voor de service aan onze bezoekers.

X