Groenkijkers, natuurdocumentaire film, 17 januari

 

 

 

Documentaire film Groenkijkers en Q&A regisseur
Woensdag 17 januari 2024, 18.00-20.35 uur
Chassé Cinema Breda, zaal 3

Trailer: Groenkijkers trailer on Vimeo

 

 

Liefde voor de natuur begint met goed kijken.’ zegt Jacques Rovers, vader van regisseur Sanne Rovers, al meer dan 35 jaar beschermer van wilde planten.
Dit werd het uitgangspunt voor Sanne’s nieuwste film Groenkijkers, waarin de regisseur gevoel van machteloosheid over de teloorgang van de natuur omzet in een visuele ode aan natuurbeschermers. Naast haar vader ontmoeten we onder andere het markante trio Henk, Guido en Paul die al meer dan 20 jaar insecten tellen; de flamboyante Herman, een landgoedeigenaar op zoek naar een duurzame balans in het bos; Celine, boerendochter en vogelbeschermer in hart en nieren of Nicky, een sympathieke stadse activist met een vlindertuin. We delen hun kleine ontdekkingen en successen. Maar ervaren ook soms hun gevoel van wanhoop of het allemaal nog wel zin heeft. Groenkijkers is een poëtische en urgente mozaiekfilm over liefde voor de natuur, verdriet om wat verdwijnt en hoop om wat er kan veranderen.

Regie Sanne Rovers, Producent Docmakers / Ilja Roomans, Omroep NTR.
Deze documentaire kwam tot stand met steun van CoBO en AFK, ontwikkeld met steun van het NPO-fonds.

Meer: Groenkijkers + Q&A regisseur — Sanne Rovers | Chassé Theater
(chasse.nl)

Onze website gebruikt cookies voor de service aan onze bezoekers.

X