Breda binnenste buiten

Foto: G. Lanting

Breda Binnenste Buiten is een project om de natuur in en rondom de stad beter in beeld te brengen. Onderzocht wordt welke planten en dieren er zoal voorkomen. Ook willen we de inwoners meer voor de natuur in hun direct leefomgeving interesseren.

Elk jaar staat één gebied centraal. In een tijdsbestek van 5 tot 7 jaar komen de belangrijkste delen van de gemeente aan de orde . Bij de keuze van de gebieden wordt uitgegaan van de stroomgebieden van beken en beekjes die uiteindelijk binnen de stadsgrenzen, in de Mark uitmonden. Voorbeelden zijn de Molenleij, Bavelse Leij, Turfvaart, Weerijs, poldersloten Vuchtpolder, Kesterenloop.

In 2016 is gestart met de Molenleij. Verschillende groepenzijn aan de slag gegaan met inventarisaties van planten, vogels, zoogdieren, amfibieën/vissen, vlinders/insecten, paddenstoelen. Er zijn natuurwandelingen en een informatieavond georganiseerd.

In 2017 is de Bavelse Leij aan de beurt.

Op de website Bredabibu.nl staan de waarnemingen vermeld en worden de bijzondere vondsten toegelicht. Ook zijn daar foto’s over de gebieden en de natuur te vinden.

Lees meer: www.bredabibu.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Onze website gebruikt cookies voor de service aan onze bezoekers.

X